fredag 15 januari 2010

Action

Ja i natt var det mer action en man önskar.
Vid 01 tiden så drog brandlarmet igång, Ingen rök i huset som tur var men då rökvarnarna är seriekopplade och en självklart sitter i garaget så blev det till att dra på sig byxor å jacka å rusa ut, Efter ett snabbt överslag om hur man öppnar en garagedörr (den typ som öpnnar samtidigt både uppe å nere) där man riskerar att finna en brand på insidan på bästa sätt så blev det till att glätta försiktikt och ha blickarna riktade uppått, jodå röken vällde ut pulsen upp på oanande höjder, inga flammor syntes så efter en snabb värdering av sistuationen (hämta släckare eller använda vattenslangen i garaget) så for jag in med fokus på den lille byggfläkten som stod för värmen (ca 5grader) då den enligt min nyvakna hjärna borde vara det som höll på att slå eld, på väg in så visst var det varmare en normal men det luktar inte rök.

Visade sig vara en varmvattenkoppling gett upp och en varmvattenstråle stod rätt upp i taket, så det blev att gå från brandmann (är beredskapsbrandmann på jobbet) till römokare, DVS stänga ingående vatten å leta överallt efter en ny skärring, fann förståss ingen ny så den gamla fick fungera som tillfällig lösning.

Sen fanns det förstås en hel del vatten att ta rätt på då golvet självklart inte lutar åt det håll man förväntar sig, Kom till slut i säng vid halv 3 tiden. Så i dag väntar urtorkning av verktygsskåp som sjävklart stod med öppna lådor :-( och rensning av golvbrunn som inte var speciellt effektiv.

Men den här gången gick det bra trots allt, men ett tips till alla är att Använd seriekopplade rökvarnare.
Vill inte tänka på vad som hänt om vi inte blivit väckta i natt. I bästa fall så hade det nog bara runnit ner i trappen till källaren och in i tvättstugan och ner i golbrunn men med största sannolikhet så hade nog vattnet gått under våtrumsmattan och vidare ut i källaren då den inte är designad för att skydda för läckage utifrån och dessutom vilar hela källargolvet på någon typ av pyramidplatonmatta som gör att man har bra luftning under golven. DVS en helrenovering av källaren och boende i en byggarbetsplats i 1/2år (det är ju iofs rätt lindrigt mot vad en riktig brand hade ställt till med)

1 kommentar:

  1. tur i oturen kan man säga! Tur att det gick bra iaf! :)

    SvaraRadera

 
besöksräknare